PREHRANA KRVNE SKUPINE B

 KRVNA SKUPINA  B

Krvna skupina B ima lastnosti, kot so krepkost, budnost, zmožni so se upreti številnim težkim boleznim, kot so bolezni srca in rak

So pa nagnjeni k manj značilnim motnjam imunskega sistema, kot so kronična utrujenost, multipla skleroza in lupus.

Prehrana

Skupina B naj bi se izogibala koruzi, ajdi, leči, arašidom in sezamovim semenom. Jedro vzroka je v lektinih, ki kljub raznolikosti vsi vplivajo na tvorbo inzulina, katerega posledica so utrujenost, zadrževanje tekočine v telesu in hipoglikemija; to je, ko po jedi hitro upade sladkor.

Koristen je sok iz zelja, Za skupino B je koristen sok iz zelja, odlični pa so tudi brusnični sok, grozdni sok, sok iz papaje, češnjev in ananasov sok. Vsekakor pa se morajo izogibati soku iz paradižnika.

Uporabljajo se lahko pekoče začimbe, saj ima skupina B trpežno in ponavadi urejeno prebavo. Koristne začimbe so tako ingver, hren, kari in kajenska paprika.

Belega in črnega popra se izogibajte, saj vsebujeta težavne lektine. Prav tako so za vas neprimerni ječmenov slad, koruzna moka in cimet, ker lahko vzdražijo želodec.

Nevtralno pa na vaš prebavni sistem vplivajo beli in rjavi sladkor, med in melasa, katere uživajte v zmernih količinah. Zelo koristni so kari, hren in peteršilj, izogibati pa se morate popru, cimetu in želatini.

Skupina B naj se strogo izogiba kečapa, nevtralno mesto pa zavzemajo majoneza, marmelade, gorčica in vložena hrana.

Skupina B mora prenehati jesti piščance in kokoši,,Lahko pa  je preostalo perutnino, npr. purana. Prav tako skupina B ni prilagojena na rdeče meso, zato so namesto govedine priporočene jagnjetina, ovčetina in zajec.